Pestokyckling

Jag upptäckte precis att några av mina senaste inlägg från gamla bloggen inte kom med i flytten. Det var bland annat receptet på pestokyckling som inte kom med. Att det blev så beror helt enkelt på att överföringarna hann göras innan jag la upp det receptet, inget konstigt med det och teknikerna på Tailsweep hjälper mig självklart men de jobbar ju inte nu under helgen. Och jag tänker att det här kan vara ett recept som många av er vill testa just nu när det är helg. Så min lösning blir helt enkelt att lägga in receptet manuellt, det kan jag fixa själv, så här kommer det:

PESTOKYCKLING (5 portioner)

*

Recept

1 kg kycklingfiléer

Salt och vitpeppar

1 buljongtärning kyckling

1 dl vatten

2 dl vispgrädde

3 dl creme fraiche 34%

130 g grön pesto

Topping: Tomat och riven ost

*

Gör så här:

Dela kycklingfiléerna på längden. Salta och peppra. Bryn i smör tills fin yta. Lägg i ugnsform. Lös upp buljongtärningen i 1 dl hett vatten. Rör ihop med vispgrädde, creme fraiche och pesto. Salta och peppra efter tycke. Häll såsen över kycklingen. Toppa med skivad tomat. Strö över valfri mängd ost. Tillaga mitt i ugnen 200° i ca 30 min. Skär ett snitt i största kycklingfilén för att se att den är helt klar. Höj ev. till 225° sista tiden för finare gratinering.

*

Servera med tex. jasminris och sallad

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..