Frallor med russin

RUSSINBULLAR (18 st)

Recept
0,5 dl kruskakli
3 dl rågsikt
5 dl hett vatten
0,5 dl matolja
2 dl russin
50 g jäst
0,5 dl fingervarmt vatten (37°)
2 tsk salt
1 msk strösocker
ca 10 dl vetemjöl
*
Gör så här:
Blanda kruskakli och rågsikt. Häll över det heta vattnet. Rör.
Tillsätt matolja och russin. Låt svalna ca 15 min.
Rör ut jästen i det fingervarma vattnet. Häll det över blandningen i bunken. Tillsätt salt och strösocker. Arbeta in mjölet. Låt jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
*
Knåda degen och rulla ut 18 bullar. Låt jäsa under bakduk på ugnsplåt i 30 min. Grädda mitt i ugnen 250° i ca 10 min.
  1. Mums vad mycket goda bröd det kommit upp! Ska låta min kitchen aid få jobba lite snart! 😀 Så gott med hembakt bröd ju!

    1. Vad kul Anna, ja visst är det så. Hembakat är godast! Jag renskriver i mina brödrecept just nu så det är därför de dyker upp i flödet. Ha en riktigt fin dag och lycka till med brödbaket 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..