Italienskt lantbröd

ITALIENSKT LANTBRÖD (2 limpor)
*
Recept
25 g jäst
6 dl vatten
4 tsk salt
1 dl olivolja
3 dl durumvetemjöl
12 dl vetemjöl special
*
Gör så här:
Värm vatten till fingervarmt (37°) Lös upp jästen med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, salt och olivolja. Arbeta degen i bakmaskin i 10 min, tillsätt lite mjöl i taget. Låt jäsa i bunken under bakduk 1 timme.
Arbeta degen smidig på mjölat bakbord. Dela på mitten. Forma till 2 st limpor. Mjöla lite på ovansidan. Låt bröden jäsa på ugnsplåt under bakduk i 30 min. Snitta med vass kniv (se bild)
 *
LÄS NOGA!
Sätt in brödet mitt i ugnen i 250°
Kasta in 1 dl vatten i botten på ugnen, stäng luckan.
Sänk värmen till 225° och grädda i ca 30 min.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..