Kyckling i sambalsås

Idag blev det en enkel lunch med kyckling till mig och Ludwig. Den var enkel genom att jag använde få ingredienser och så delade jag kycklingen i bitar vilket kortar ner tillagningstiden. Smidigt! Såsen smaksatte jag med sambal oelek, det är ju en sådan tacksam smaksättare. En tesked tyckte jag blev lagom, ganska hett och det gillar jag (och barnen har vant sig så de protesterar inte) Vill ni ha såsen mildare så dra ner lite på mängden sambal oelek i så fall. Vill ni göra såsen tjockare så rör ner lite maizena redning. Vi åt ris till men det går ju lika bra att servera med pasta, använder ni färsk pasta så går det ju ännu fortare tills middagen står på bordet 😀 Receptet ger 2 port och kommer här:

KYCKLING I SAMBALSÅS (2 port)

Recept

2 kycklingfiléer

Salt, vitpeppar och smör

1 dl vatten

2 dl vispgrädde

0,5 hönsbuljongtärning

1 tsk sambal oelek

*

Gör så här:

Dela kycklingfiléerna i bitar. Ca 6 bitar/filé. Salta och peppra. Smörstek tills fin yta. Häll på vattnet och hetta upp. Lägg i buljongtärning och låt den smälta. Rör ner vispgrädde och sambal oelek. Låt småputtra under lock tills kycklingen är helt klar.

Servera med tex. jasminris och sallad

LOADING..