Mjuk kaka med glasyr och strössel

Mjuk kaka glasyr strossel 3
MJUK KAKA MED GLASYR OCH STRÖSSEL (30 st)

Recept
200 g smör
5 ägg
4 dl strösocker
1 dl mjölk
4 dl vetemjöl
0,5 msk vaniljsocker
2,5 tsk bakpulver
Glasyr: 150 g smör, 300 g florsocker, ca 1,5 msk vatten
Topping: Strössel
*
Gör så här:
Smält smör. Låt svalna lite. Vispa ägg och strösocker fluffigt.
Rör ner smält smör och mjölk i äggblandningen. Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner i smeten. Häll smeten i smord pappersklädd djup plåt (ca 30×40 cm)
Grädda mitt i ugnen 175° i ca 20 min. Låt svalna lite.
*
Smält smör till galsyren. Elvispa ihop med florsocker. Späd med vatten och vispa glasyren slät. Bred ut över kakbotten. Strö på strössel. Skär i ca 30 rutor (glasyren ska vara lite kladdig)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..