Västerbottenspaj till påskafton

Igår gjorde jag och Tilde en västerbottenspaj som vi ska ha till påskaftons morgon. Pajen har nu legat i kylen under natten och jag vill med denna bilden visa er hur lätt det är att skära upp en kylskåpskall västerbottenpaj i portionsbitar. Använd en bred kniv eller en pizzaskärare så går det enkelt. Just att skiva upp pajer i portionsbitar tycker jag är ett bra sätt när man bjuder på buffé till exempel. Det blir lättare för gästerna att ta och det blir lättare att beräkna hur många det räcker till. Skulle jag bjuda på denna pajen på buffé skulle jag skurit upp den i lite mindre bitar än vad jag gjorde denna gången. På buffé finns det ju så mycket olika smårätter att välja på så då är små portionsbitar bäst. Jag skulle gissa att varannan gäst tar en bit av pajen och varannan gäst tar två bitar. Så minst 1,5 bit/person eller gärna 2 bitar/person hade jag räknat med om jag skurit upp den till buffé. Det som blir över går bra att frysa in.

Pajen kan man göra flera dagar innan servering och därefter förvara i kylen. Serveras sedan kall eller gärna lite ljummen. Jag kommer köra våran paj i micron en liten stund innan vi äter den till frukost på påskafton. Till buffé hade jag varmt upp den lite i ugnen på låg temperatur, ca 150° men det är verkligen en smaksak hur man vill göra. Kall västerbottenpaj är också gott.

Nu ska jag hjälpa påskharen att gömma lite påskägg ute i trädgården. Detta året gjorde vi det smidigt för oss och köpte färdiga påskägg med godis. Godiset är det viktiga om man frågar barnen så hur det är förpackat valde jag att strunta i detta året. Ett köpt ägg med godis blir det hemma hos oss och på lördag, självaste påskafton så får barnen påskägg igen men då är det deras mormor och morfar som hjälper påskharen med det.

*

Recept på västerbottenspaj hittar ni om ni klickar på länken nedan

Klicka här för att komma till receptet

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..