Smördegsinbakad köttfärsrulle

Idag vill jag tipsa er om en enkel köttfärsrulle med smördeg Den är perfekt att göra på helgen när man vill äta något extra gott på kvällen, för det är verkligen gott att baka in köttfärs i smördeg. Det känns lite lyxigt men är ju väldigt lätt att göra.

Receptet gäller för 1 st KÖTTFÄRSRULLE (det räcker till minst 3 vuxna)

På bilden har jag gjort 2 st köttfärsrullar 😀 Det är lagom till oss 2 vuxna och 5 barn i blandade åldrar.

*

Recept

1 gul lök

600 g köttfärs

2 vitlöksklyftor

Salt/vitpeppar

1 msk torkad oregano

0,5 dl tomatpuré

1 tsk sambal oelek

1 rulle smördeg

2 dl riven ost

Topping: Ägg, sesamfrön och torkad oregano

*

Gör så här:

Skala och hacka gul lök. Stek tillsammans med köttfärs. Pressa ner vitlök. Salta och peppra. Rör ner oregano, tomatpuré och sambal oelek. Låt svalna.

Bred ut köttfärsröra i mitten av smördegen. Fördela ost över. Stäng ihop. Tryck ihop kanterna ordentligt.Vänd köttfärsrullen så skarven blir nedåt. Pensla med uppvispat ägg. Strö på sesamfrön och oregano. Tillaga mitt i ugnen 200° ca 25 min.

*

Servera med sallad 

(tex. DENNA eller DENNA ) och vitlökssås

Något sött och gott som passar bra att servera efter smördegsinbakad köttfärsrulle är en riktigt god kladdkaka. Mitt tips på kladdkaka är en god variant som jag hittat på med kinapuffar och center. Den är verkligen supergod och går bra att föbereda dagen innan servering.

Klicka här så kommer du till receptet på kladdkakan

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

  1. Åh så smarrigt! Kul med nåt nytt med smördeg som älskas i denna familjen! Såsen var också ny för oss, så gott!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..