Fläskfilé i gräddsås med potatismos

Tjoho! Nytt recept i EDITHS BÄSTA det är ju kategorin som de allra bästa recepten hamnar i, det jag lagar eller bakar som hamnar där ska inte bara vara väldigt gott utan det ska vara enkelt att tillaga eller baka också. Det betyder inte på någotvis att recept som inte hamnar i den kategorin är dåliga, recept som jag inte tycker är bra kommer inte in här på bloggen överhuvudtaget men i Ediths Bästa ska recepten ha det där lilla extra, vara lite bättre än de andra. 
Denna gången är det ett recept med fläskfilé som jag knåpade ihop efter att jag lagat dagens middag. Till fläskfilén åt vi potatismos och det blev såååå gott! På toppen av potatismoset strödde jag lite hackad persilja, det ser fint ut tycker jag och så är det ju gott med 😀 Tycker man att det tar lång tid att tillaga potatismos så kan man skala potatisen på kvällen innan och låta den den skalade potatisen ligga i kylen under natten i en bunke fylld med vatten. Eller om det ska gå ännu snabbare så använder man pulvermos helt enkelt, piffa i så fall till det genom att byta ut hälften av vattnet mot mjölk och grädde och så glöm inte salt, peppar och en rejäl klick smör.

Detta recept med fläskfilé räcker till ca 4 port

*

Recept

1 röd paprika

ca 500 g fläskfilé

Smör/salt/vitpeppar

3 dl vatten

1,5 buljongtärning kött

1 dl vispgrädde

Maizena redning

Soya

*

Gör så här:

Kärna ur och strimla paprika. Fräs i smör. Lägg åt sidan.

Putsa och skär fläskfilé i skivor. Bryn i smör tills fin färg. Salta/peppra. Lägg åt sidan.

Häll i vattnet i stekpannan. Koka upp. Låt buljongtärning smälta.

Häll på grädde. Koka upp. Rör i maizena redning tills önskad konsistens. Tillsätt soya efter tycke.

När såsen tjocknat tillsätt paprika och fläskfilé. Smaka av med salt/peppar.

Låt småputtra tills fläskfilen är helt klart.

*

Servera med tex. sallad och potatismos

Tips på enkel dessert – Smördegsinbakad chokladkaka

Klicka här för att komma till receptet

*

HITTA I BLOGGEN

Fler recept med fläskfilé hittar du HÄR

Alla matrecept hittar du HÄR

Alla brödrecept hittar du HÄR

Alla söta recept hittar du HÄR

*

STARTSIDA

LOADING..