After Eight cheesecake

Här kommer ett riktigt enkelt recept på en supergod cheesecake med After Eight i. Först trycker man ut en botten av digestivekex i en springform. Därefter är det bara 4 ingredienser som ska blandas ihop och fördelas över botten i formen och så in med den i frysen. Det går perfekt att förbereda after eight cheesecake en eller ett par dagar innan servering om man vill, slå bara lite plast över så att den håller sig fin. När du plockar ut den ur frysen så är den stenhård så låt tina i 20-30 min innan servering. Då får du en perfekt cheesecake 🙂
Receptet kommer här: 
För extra fin cheesecake :
Tryck ner halva After Eight när cheesecaken är halvfrusen
*
Recept
100 g smör
ca 18 digestivekex (250 g)
200 g after eight
5 dl vispgrädde
100 g färskost
1 msk florsocker
*
Gör så här:
Smält smör. Krossa digestivekex med tex. mortel. Blanda ihop. Tryck ut i springform Ø ca 24 cm
Smält 150 g after eight i vattenbad (150 g = 17 plattor) Hacka resten av plattorna i grova bitar.
Vispa grädde toppigt. Rör ner färskost och florsocker. Blanda kraftigt ner smält och hackad after eight
Bred ut fyllningen i formen. Täck med plastfolie.
Ställ in i frysen i minst 6 timmar eller längre tex. under natten
Dekorera ev. efter en stund i frysen – Läs ovan!
 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..