Kärleksmums

Kärleksmums dessa goda chokladrutor som jag tror att de allra flesta gillar. Det är verkligen en riktig favoritkaka från barndomen tycker jag, jag minns att den alltid fanns med på fikabordet vid kalas och att jag brukade få smaka på kanterna när mamma hade bakat den. Hon skar alltid bort lite på kanten för att få extra fina rutor och det var sådan lycka när man råkade vara i köket just då. Idag blev det en lite annorlunda variant med färskost i glasyren och jag bakade den utan kaffe som man annars brukar ha i just denna mjuka kaka Här hittar ni kärleksmums ( mockarutor ) med kaffe i glasyren
I glasyren tillsatte jag även lite flingsalt. Choklad och flingsalt är gott tillsammans. Tips! Den kombinationen passar även bra i kladdkaka med After Eight som finns här på bloggen. Recept HÄR. Chokladrutorna ( kärleksmumsen ) bakas ju i en stor långpanna och exakt hur många rutor det blir beror ju så klart på hur stora rutor man skär upp men ungefär 30 rutor brukar det bli. Receptet kommer här:
Toppa chokladrutorna med valfri mängd riven kokos
 
Steg 1, Kaka
200 g smör
2 dl mjölk
4 ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1,5 dl kakao
2,5 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
*
Gör så här:
Smält smör. Häll i mjölken. Låt svalna. Vispa ägg och strösocker pösigt
Blanda ihop vetemjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker. Rör ner i smeten. Rör i smör och mjölk.
Grädda i pappersklädd smord/bröad djup ugnsplåt 30×40 cm. 
Mitt i ugnen 175° i ca 25 min. Låt svalna
___________________________
Steg 2, Frosting
75 g rumsvarmt smör
50 g färskost
2 dl florsocker
0,5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk flingsalt
1 msk vatten
*
Gör så här:
Vispa ihop allt med elvisp. Bred ut på den avsvalnade kakan.
Strö på kokos. Skär i valfria stora rutor

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..