Tigermuffins

Nytt muffinsrecept 😀 Denna gången ska ni få ett recept på saftiga och goda tigermuffins som bakas på ingredienser som ofta finns hemma. Muffinsen smaksätts med vaniljsocker och kakao. Säkert har ni bakat tigersockerkaka innan, det är ju nästan samma sak. Som vanligt när man bakar muffins tycker jag att det är bra att använda muffinsplåt, det blir så mycket bättre resultat. Har ni inte en muffinsplåt så använd extra starka muffinsformar eller grädda i dubbla formar. (TIPS! Bloggens just nu mest populära recept – KLICKA HÄR)

Enkelt recept på 12 st saftiga tigermuffins

*

Recept

125 g smör

2 dl strösocker

2 ägg

4,5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1,5 dl mjölk

2 msk kakao

1 msk vaniljsocker

*

Gör så här:

Elvispa ihop smör och strösocker. Vispa försiktigt ner ett ägg i taget.

Blanda ihop vetemjöl och bakpulver. Rör ner i smeten växelvis med mjölk.

Blanda 1/3 av smeten med kakao och resten av smeten med vaniljsocker.

Placera muffinsformar i muffinsplåt. Fördela den ljusa smeten i formarna. Klicka chokladsmet över.

Drag en gaffel genom smeten så den blir marmorerad.

*

Grädda mitt i ugnen 200° i ca 15 min (kolla med provsticka)

En bunke med 2/3 ljus smet och en bunke med 1/3 chokladsmet

Rör försiktigt runt med en gaffel i smeten så att den blir marmorerad

*

Ludwig och jag vill tipsa er om en superenkel seg chokladkaka – Länk nedan!

KLICKA HÄR så kommer ni till receptet på chokladkakorna

Och så avslutar jag detta inlägget med ett NI MÅSTE TESTA middagstips!

KLICKA HÄR så kommer ni till kycklingreceptet flämtande uttern

Följ mig gärna i sociala medier – Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

*

HITTA I BLOGGEN

Fler recept på muffins hittar du HÄR

Alla söta recept hittar du HÄR

Alla brödrecept hittar du HÄR

Alla matrecept hittar du HÄR

*

STARTSIDA

  1. Åh vi som ska baka muffins till hembygdsföreningen till nationaldagen? Hur länge håller de sig i rumstemperatur? För de känns ju synd att frysa? Och daimsnittarna hur långt i förväg kan man baka dem? Tycker endel kakor med choklad kan smaka metalliskt om man fryser dem så vill helst undvika det. Sen hinner man ju inte baka allt måndag kväll heller, hej kompromisser! 🙂

    1. Hej Anna, för att få kakorna att smaka så färskt som möjligt (om du vill baka några dagar i förväg) så tycker jag absolut att du ska frysa dem när de svalnat. Låt sedan tina sakta i rumstemperatur. Lycka till!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..