Fläskytterfilé i dragonsås med råstekt potatis

Här kommer ett tips på en riktigt god maträtt med fläskytterfilé i en smakrik sås. Såsen har jag kryddat med dijonsenap, dragon och vitlök och krämigheten har jag fått fram genom att röra ner ett par deciliter creme fraiche. Enkelt och så gott att receptet hamnar i kategorin EDITHS BÄSTA. Det är ju där som jag samlar ihop bloggens absolut BÄSTA recept
Vill man använda fläskfilé istället för fläskytterfilé så går det självklart bra. Receptet kommer här:
Fläskytterfilé med råstekt potatis – Stek potatisen i 2 stekpannor eller i omgångar

*

Börja med: Skala potatis till den råstekta potatisenLägg potatisen i en bunke med vatten
*
Recept till 4-5 port
ca 600 g fläskytterfilé
Salt/vitpeppar
2 vitlöksklyftor
2 dl vispgrädde
1 dl vatten
2 dl creme fraiche 34%
1 msk dijonsenap
1,5 msk konc. kalvfond
2 tsk torkad dragon
*
Gör så här:
Putsa och skiva ytterfilén i 1 cm skivor. Salta/peppra. Pressa ner vitlök. 
Bryn köttet i smör. Lägg över på ett fat. Tag bort eventuella klumpar efter stekningen.
Vispa ur stekpannan med vispgrädde och vatten. Rör ner övriga ingredienser till en slät sås.
Koka upp. Lägg i ytterfilén. Sänk till medelvärme. Låt småputtra medan du skivar och steker potatisen.
Beskrivning på råstekt potatis hittar du i länken ovan
 
*
Servera valfria grönsaker till
LOADING..