Kyckling med currysås och ris

Ett tips med kyckling blir det idag, just kycklingrecept är något som är populärt här på bloggen så jag tänkte att det kunde vara kul med ett nytt recept inför helgen. Jag har två tjejer här hemma som älskar curry så denna gången gjorde jag helt enkelt en kycklingrätt med currysås till. Jasminris, kyckling tillagad i ugnen ( som blir perfekt saftig ) och currysås, väldigt okomplicerat men ack så gott! Medan kycklingen blir klar i ugnen är mitt tips att göra currysåsen som sedan kan stå och småputtra på spisen tills allt är klart. Receptet ger ca 5 portioner

Steg 1, Kyckling

1 kg kycklingfilé

Smör

Salt/vitpeppar

*

Gör så här:

Bryn kycklingfiléerna i smör tills fin yta. Salta/peppra. Lägg i ugnsform.

Tillaga kycklingen helt klar mitt i ugnen 200° i ca 20 min. Låt svalna. Skiva upp.

(skär först ett snitt i den tjockaste filén för att se att kycklingen är helt klar)

_________________________________

Steg 2, Currysås

2 dl vatten

1 hönsbuljongtärning

3 dl vispgrädde

1,5 msk curry

Maizena redning

2 msk smör

Salt

*

Gör så här:

Hetta upp vattnet. Lägg i buljongtärningen. Rör. Häll i vispgrädde och curry.

Koka upp. Tillsätt maizena redning tills önskad konsistens.

Låt smöret smälta i den heta såsen. Låt småputtra en stund. Smaka av med salt.

*

Servering: Jasminris, skivad kycklingfilé, currysås och sallad

Currysåsen är klar och grönsaker är uppskurna. Enkelt med gurka och cocktailtomater.

Kycklingfiléerna är klara. De fick svalna ett tag innan jag skar upp dem. Riktigt saftig och god kyckling blir det när man tillagar den så här.

*

HITTA I BLOGGEN

Fler recept med kyckling hittar du HÄR

Alla matrecept hittar du HÄR

Alla brödrecept hittar du HÄR

Alla söta recept hittar du HÄR

*

STARTSIDA

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..