Köttfärsgratäng med pasta

Dagens middag hos oss blev en enkel och god köttfärsgratäng med härlig mozzarella på toppen. Lagom ansträngande middag på en lördag. Gratängen räcker till ca 4-5 vuxna och här kommer receptet 😀

Gratängen blandas med 4 portioner kokt pasta

*

Recept

1 gul lök

500 g köttfärs

2 vitlöksklyftor

Salt/vitpeppar

1 msk torkad oregano

1 burk krossade tomater

2 dl creme fraiche

1 tsk sambal oelek

2 grönsaksbuljongtärningar

Topping: Tomater och 150 g riven mozzarella

*

Gör så här:

Skala och hacka gul lök. Stek tillsammans med köttfärs. Pressa ner vitlök. Salta/peppra.

Smula ner oregano. Rör ner övriga ingredienser (utom topping) Låt småputtra i ca 10 min.

Rör runt så buljongtärning blandas in ordentligt. Smaka av med salt/peppar.

Blanda med den kokta pastan. Häll i gratängform. Toppa med skivade tomater och mozzarella.

*

Gratinera mitt i ugnen 225° i ca 15 min.

Servera med tex. grönsallad eller vitkålssallad

Köttfärsen har fått stå och småputtra på spisen i 10 minuter så den blir smakrik och god. Vill man inte göra gratäng av den så går det självklart bra att servera den som en krämig köttfärssås istället.

Köttfärsgratängen toppar jag med färdigriven mozzarella. Det är smidigt och sparar lite tid vid tillagningen.

*

HITTA I BLOGGEN

Fler recept med köttfärs hittar du HÄR

Alla matrecept hittar du HÄR

Alla brödrecept hittar du HÄR

Alla söta recept hittar du HÄR

*

STARTSIDA

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..