Kassler med champinjonsås

Dagens enkla middagstips 😀 Stekt kassler med champinjonsås och ris (ca 4-5 port)

*

Recept

250 g färska champinjoner

Smör/salt/vitpeppar

1 vitlöksklyfta

2 dl vatten

1,5 st buljongtärning (tex. kött)

2 dl mjölk

1 dl vispgrädde

Ca 2 msk maizena redning

Soya

ca 600 g kassler

*

Gör så här:

Putsa och skiva champinjoner. Fräs i smör. Salta/peppra. Pressa ner vitlök.

Häll på vatten. Smält buljongtärning i det heta vattnet. Häll på mjölk och vispgrädde.

Koka upp. Tillsätt maizena redning tills önskad koncistens. Rör ner soya tills önskad färg.

Smaka av med salt/peppar. Låt såsen småputtra. Skiva och stek kassler.

*

Servering: Ris (eller kokt potatis) stekt kassler, champinjonsås och grönsaker.

Kassler som steks hastigt i smör för att få fin färg. Toppa sedan med champinjonsås

*

HITTA I BLOGGEN

Fler recept med kassler hittar du HÄR

Alla matrecept hittar du HÄR

Alla brödrecept hittar du HÄR

Alla söta recept hittar du HÄR

*

STARTSIDA

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..