Bärpaj på 5 minuter

Bärpaj med smuldeg som tar max 5 minuter att göra. Resten sköter ugnen.

*

Recept

ca 1 liter frysta bär

1 dl strösocker

1 msk potatismjöl

Smuldeg: 100 g smör, 0,5 dl strösocker och 2 dl vetemjöl

*

Gör så här:

Häll frysta bär i en pajform. Blanda med 1 dl strösocker och potatismjöl.

Tärna smöret till smuldegen. Arbeta ihop smör, strösocker och vetemjöl till en smulig deg.

(Använd händerna eller en stor bunke och elvisp)

Fördela smuldegen över bären. Grädda mitt i ugnen 225° i ca 20 min.

*

Servera med tex. vaniljglass eller vaniljvisp

Denna gången hade jag två paket hallon i frysen så det blev en hallonpaj med det går så klart att använda vilka frysta bär som helst. Ta det som finns hemma eller de bär ni gillar bäst. Gott att blanda olika bär också.

*

HITTA I BLOGGEN

Fler recept med bär hittar du HÄR

Alla söta recept hittar du HÄR

Alla brödrecept hittar du HÄR

Alla matrecept hittar du HÄR

*

STARTSIDA

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..