Rabarberkaka med strössel och vit choklad

Har ni några rabarber kvar i landet? I så fall måste ni testa att baka den här rabarberkakan 😀 Den är så supergod! På toppen har den ett sockrigt strössel som är lite knaprigt och den är även toppad med vit choklad som blir mjuk och god efter några minuter i ugnen. Godast är det att servera rabarberkakan med vaniljvisp tycker jag. Det här blir nog årets sista recept med rabarber på bloggen för nu är det tomt i landet hemma hos mig.
Receptet kommer här:
Rabarberkakan toppas med valfri mängd vit choklad (ca 100 g)
*
Steg 1, Strössel
50 g smör
0,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl vetemjöl
*
Gör så här:
Tärna smöret. Arbeta ihop allt med fingertopparna. Fortsätt till steg 2
__________________________________________
Steg 2, Rabarberkaka
5 dl rabarber
0,5 msk potatismjöl
150 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
*
Gör så här:
Skala och skiva rabarber (ca 1 cm) Vänd i potatismjöl. 
Smält smör. Drag kastrullen åt sidan. Låt svalna lite. Rör ner strösocker och ägg.
Blanda vetemjöl och bakpulver. Rör ner i smeten. Häll i smord springform Ø ca 24 cm.
Fördela rabarberbitar över. Strö på strössel Se steg 1
Grädda långt ner i ugnen 175° i ca 35 min. Hacka vit choklad grovt och strö över kakan.
*
Ställ in mitt i ugnen 175° i ca 10 min. Låt svalna. Servera med tex. vaniljvisp

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..