Räkpasta med parmesan

Hej allihop! Här kommer ett tips på en riktigt smidig och god räkpasta som går fort att tillaga. Det kan ju passa så här i semestertider tänker jag. Denna gången använde jag räkor i lag men så klart kan man använda handskalade räkor eller tinade frysta räkor om man hellre vill. Receptet ger ca 5 port och kommer här:

Börja med att koka ca 5 portioner pasta (tex. spaghetti eller tagliatelle)

*

Recept

2 burkar räkor i lag

4 dl creme fraiche

1,5 msk konc. hummerfond

0,5 dl hackad dill

2 msk hackad gräslök

1 påse riven parmesan (70 g)

Salt/vitpeppar

*

Gör så här:

Låt räkorna rinna av i en sil. Koka ihop creme fraiche och hummerfond. Rör ner dill, gräslök och parmesan.

Lägg i räkorna så de blir varma (inte för länge då blir de sega) Smaka av med salt/peppar.

Blanda den kokta pastan med räksåsen. Servera med tex. sallad och fantastiska brödet

Färdigriven parmesanost och räkor i lag är smidigt att använda och sparar tid vid tillagningen:D

*

HITTA I BLOGGEN

Fler recept med pasta hittar du HÄR

Alla matrecept hittar du HÄR

Alla brödrecept hittar du HÄR

Alla söta recept hittar du HÄR

*

STARTSIDA

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..