Blåbärspaj

Idag lägger jag in ett nytt recept i kategorin EDITHS BÄSTA! Denna gången blir det en supergod blåbärspaj med ett fantastiskt gott täcke 😀 Den är så god så jag hoppas att flera av er blir sugna på att testa att baka den. Använder ni frysta blåbär som jag brukar göra så fixar man denna blåbärspaj på 5 minuter ungefär, resten sköter ugnen. Är man flitig och är ute och plockar blåbär i skogen så kan man ju så klart använda färska blåbär istället, helt efter eget tycke och med färska bär kan man hoppa över potatismjöl.

Recept på bläbärspaj med ett fantastiskt täcke kommer här:

*

Recept

2 paket frysta blåbär (totalt 500 g)

1 msk potatismjöl

150 g rumsvarmt smör

2 dl strösocker

1,5 dl vetemjöl

3 dl havregryn

0,5 dl sirap

*

Gör så här:

Häll blåbär i en pajform. Blanda runt med potatismjöl. Elvispa ihop de övriga ingredienserna. Fördela över blåbären.

Grädda mitt i ugnen 200° tills fin färg (ca 25-30 min)

*

Servera blåbärspajen ljummen med tex. vaniljglass eller vaniljvisp

Först hällde jag ut 2 paket frysta blåbär i formen. Hällde på lite potatismjöl och blandade runt. Potatismjölet gör att de frysta blåbären släpper ifrån sig mindre vätska.

Sedan körde jag ihop resten av ingredienserna med elvisp och täckte med degen över alla blåbär. Och så in i ugnen tills blåbärspajen fått fin färg. Enklare kan det knappast bli! Och såååå gott!!

Denna gången serverade jag blåbärspajen med gammaldags vaniljglass. Mums!

*

HITTA I BLOGGEN

Fler recept med bär hittar du HÄR

Alla söta recept hittar du HÄR

Alla brödrecept hittar du HÄR

Alla matrecept hittar du HÄR

*

STARTSIDA

LOADING..