Buffébröd

Här kommer ett tips på ett buffébröd som passar på till exempel kräftskiva 😀 Nu är det ju tid för kräftor och ett nybakat bröd som tillbehör är alltid trevligt. Detta är ljusa enkla frallor som jag brukar forma något mindre än den vanliga traditionell frallan, just att de är mindre i storleken är det som gör att de passar extra bra till buffé. Vill man inte göra runda frallor så kan man göra avlånga, det är en smaksak. Ytan blir helt perfekt i mitt tycke. Lite hårdseg som jag tycker att buffébröd ska vara. Lägg inte bakduk över frallorna efter gräddning om ni vill behålla den goda ytan för med bakduk över sig så mjuknar brödet.

Detta recept ger 32 st buffébröd

*

Recept

5 dl vatten

1 dl rapsolja

50 g jäst

1 ägg

1 msk strösocker

3 tsk salt

16-17 dl vetemjöl

Topping: Ägg och sesamfrön

*

Gör så här:

Värm vatten och olja till 37° (fingervarmt) Lös upp jästen i lite av blandningen. Arbeta in resten av blandningen och övriga ingredienser. Låt jäsa i bunken under bakduk i 30 min.

Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Dela degen i 4 delar. Dela varje del i 8 bitar. Forma till frallor eller rulla ut små ”korvar” av degbitarna och lägg dem på bakplåtar. Låt jäsa under bakduk i 30 min. Pensla med uppvispat ägg. Strö på sesamfrön.

*

Grädda mitt i ugnen 225° i 10-12 min.

Vill ni servera västerbottenspaj till kräftskivan eller buffén så hittar ni ett enkelt recept i länken nedan.

Klicka på denna länken för att komma till mitt recept på västerbottenspaj

*

HITTA I BLOGGEN

Fler recept på frallor hittar du HÄR

Alla brödrecept hittar du HÄR

Alla matrecept hittar du HÄR

Alla söta recept hittar du HÄR

*

STARTSIDA

LOADING..