Bullar med mandelmassa

Hej alla! Hoppas att ni har det bra ♥ Idag ska ni få receptet på världens godaste bullar av mig. Ni bakar dem med mandelmassa som fyllning och de blir så saftiga och goda! Det är helt omöjligt att bara ta en bulle så bakar ni dem så kommer de gå åt snabbt, det lovar jag!

BULLAR MED MANDELMASSA (48 st) Ingår i EDITHS BÄSTA

*

Recept

200 g smör

5 dl mjölk

50 g jäst

1,5 dl strösocker

0,5 tsk salt

1 ägg

ca 14 dl vetemjöl

Fyllning: 1 dl strösocker, 200 g rumsvarmt smör, 200 g mandelmassa och 1 msk vaniljsocker

Topping: Ägg och pärlsocker

*

Gör så här:

Smält smör. Häll på mjölk. Värm till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i lite av blandningen. Tillsätt resten av blandningen, strösocker, salt och ägg. Arbeta in vetemjöl tills degen släpper bunkens kanter.

Jäs under bakduk i 30 min. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Dela i 2 delar. Kavla ut varje del till en stor fyrkant. Elvispa ihop fyllningen. Bred ut på de två fyrkanterna.

Rulla ihop längs långsidan. Skär i skivor (ca 2 cm) Lägg i bullformar. Jäs under bakduk i 30 min. Pensla med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker.

Grädda mitt i ugnen tills bullarna har fått fin färg. 225° i 10-12 min.

Ludwig och jag var det som bakade bullar idag. Just den här varianten med mandelmassa i är Ludwigs stora favorit. Oscar sov under hela tiden vi bakade så det gick smidigt. Kanske laddar han för att vara lite mer vaken inatt istället… sötnöten ♥

Och så en närbild på bullen. Sekunden efter provsmakade vi. Smaskiga blev de!

Så här ser bullarna ut innan de hoppar in i ugnen. Fyllning med mandelmassa är ljus och syns knappt inte men det blir verkligen mycket smakrika bullar när de är gräddade.

Till denna satsen bullar som ger ca 48 bullar är en rulle mandelmassa på 200 g lagom att använda i fyllningen. Mandelmassa hittar ni i bakhyllan i mataffären.

Och så några bilder på de färdiga bullarna

Och så några bilder till. Ni måste verkligen testa att baka bullar efter detta receptet, ni kommer inte bli besvikna.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..