Äppelpaj med hyvlat smör

Vi frossar verkligen i svenska äpplen nu. Äppelpajer och äppelkakor i olika varianter. Denna gången gjorde vi kanske den enklaste äppelpaj man kan göra. Har ni testat? Äppelklyftor toppade med en mjöl och sockerblandning och så hyvlat smör över det. Alltså det är så gott!! Receptet kommer här:

Recept

6-7 äpplen

3 dl strösocker

3 dl vetemjöl

150 g kylskåpskallt smör

*

Gör så här:

Skala, kärna ur och klyfta äpplen. Lägg i ugnsform. Blanda strösocker och vetemjöl. Häll blandningen över klyftorna.

Hyvla smör med tex. osthyvel och täck hela äppelpajen med smöret.

Grädda mitt i ugnen 200° tills fin färg (ca 25 min)

Här ser ni äppelklyftorna som jag fördelat ut i en ugnsform. Denna gången använde jag en fyrkantig form men det går lika bra att använda en rund pajform istället.

Här har jag täckt hela äppelpajen med smör som jag hyvlat med osthyvel. Under smöret gömmer sig mjöl och sockerblandningen som är utspritt över äppelklyftorna. Tips! Smöret är lättare att hyvla om det får ligga i frysen en stund och bli riktigt kallt.

Nu har äppelpajen varit inne i ugnen tills äppelklyftorna har mjuknat och pajen har fått fin färg.

Servera gärna den nygräddade äppelpajen med hemgjord vaniljvisp. Det är så gott!

*

Har ni testat att baka mina populära tekakor med morot? Länk till receptet nedan!

KLICKA HÄR så kommer ni till recept på morotstekakor

*

Och i länken nedan hittar ni ett recept på saftiga och goda kärleksmums

KLICKA HÄR så kommer ni till recept på kärleksmums

*

HITTA I BLOGGEN

Fler recept med äpple hittar du HÄR

Alla söta recept hittar du HÄR

Alla brödrecept hittar du HÄR

Alla matrecept hittar du HÄR

*

STARTSIDA

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..