Biffar med morötter

Har ni testat att blanda i riven morot i köttfärssmeten när ni gör biffar? Det blir väldigt gott och så räcker ju köttfärsen till några extra biffar när man drygar ut den. Tipset har jag här på bloggen sedan tidigare (Gamla bilden finns HÄR) Nu är det ju säsong för rotfrukter så passa på! På bilderna ser ni en enkel och god sås med en skvätt grädde i.  Receptet på såsen finns HÄR
Det blir ca 10-12 biffar av detta receptet
*
Recept
2 st morötter
1 ägg
1 dl havregryn
1,5 dl mjölk
0,5 msk salt
2 krm vitpeppar
3 msk mixad gul lök
1 tsk cayennepeppar
600 g blandfärs
*
Gör så här:
Skala och riv morötter. Blanda ihop allt utom blandfärs. Låt svälla i 10 min. Blanda ihop med blandfärsen.
Forma till 10-12 st biffar. Stek dem i smör ca 4-5 min/sida
Här kan ni se den rivna moroten i köttfärsbiffarna. Första bilden när jag steker dem och på andra bilden här under, när jag har delat biffarna på mitten. Cayennepeppar passar väldigt bra som smaksättning för att balansera upp den annars ganska söta moroten så hoppa inte över det.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..