Lax i krämig vitlökssås

Att laga lax är verkligen lätt. Latmansmat skulle man kunna kalla det 😀 Först köper man ett paket fryst lax i portionsbitar, låter det tina på diskbänken. Lägger de tinade laxfiléerna i en ugnsform. Vispar ihop en sås och häller över laxen och så in i ugnen. Efter 20 minuter är det klart. Ris är gott att äta till men vill man att det ska gå ännu snabbare så kan man koka färsk pasta och servera till, det blir klart på några minuter.

Detta receptet på lax i krämig vitlökssås ger 4 portioner

*

Recept

4 st laxfiléer (125 g/st)

Salt/vitpeppar

3 dl vispgrädde

200 g färskost med vitlökssmak

Citronpeppar

*

Gör så här:

Salta/peppra laxfiléer. Lägg i ugnsform. Vispa ihop grädde och färskost. Smaka av med citronpeppar (snåla inte!)

Tillaga mitt i ugnen 200° i ca 20 min (tills laxen är klar) Servera med tex. jasminris och grönsaker.

*

För fler recept! Följ mig på Facebook HÄR  och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Laxfiléerna ligger i en ugnsform. Vi är ju en stor familj, receptet har jag skrivit till 4 portioner men vi gjorde dubbelt så mycket. Alla här hemma älskar lax så det går åt och så blev det en matlåda till Fredrik också.

Såsen är snabbt ihopvispad och här häller jag den över laxfiéerna. Ta rikligt med citronpeppar för det ger verkligen en god smak.

Efter 20 min i ugnen så är laxfiléerna klara.

Till laxen åt vi jasminris. För att göra det extra festligt så formade jag riset till risbollar (kanske kallas det något annat?) Tryck i det klibbiga jasminriset i något som har den formen och storleken som du vill ha på risbollarna. Denna gången använde jag en kopp men tex. ett decilitermått funkar också bra.

Och så stjälper man upp risbollen på tallriken. Visst blir det snyggt! När laxen låg på tallriken pepprade jag lite extra med citronpeppar över såsen. Citronpeppar är gott och så blir det fint tycker jag.

*

Nedan hittar ni 5 till tips på goda fiskrätter

Tonfisk i currysås

Torsk i supergod sås

Laxpasta

Lax med salladsostsås

Rödspätta i dillsås

Vid frågor lämna en kommentar eller kontakta mig (Madeleine) via mail [email protected]

*
HITTA I BLOGGEN

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..