Ugnsomelett

Ugnsomelett är ett absolut måste på julbordet tycker jag – Denna omeletten gör jag varje jul

Receptet är lagom för en normalstor gratängform. Ta receptet gånger två så räcker det till en långpanna.

*

Omelett

1,5 msk vetemjöl

1+5 dl mjölk

5 ägg

1 tsk salt

*

Gör så här:

Vispa ihop vetemjöl med 1 dl mjölk (till en redning) Koka upp 5 dl mjölk under omrörning. Drag kastrullen från värmen.

Blanda ner redningen i den varma mjölken. Koka upp igen under omrörning. VIKTIGT, hoppa inte över!

Låt svalna. Vipa ner ett ägg i taget. Tillsätt salt. Grädda omeletten i smord ugnsform. Mitt i ugnen 200° i ca 25 min.

*

Räkstuvning

2 dl mjölk

3 dl vispgrädde

Maizena redning

ca 1 dl hackad dill

Salt/vitpeppar

ca 3 dl skalade räkor

*

Gör så här:

Koka upp mjölk och vispgrädde under omrörning. Rör ner maizena redning tills önskad konsistens.

Rör ner dill. Smaka av med salt och vitpeppar. Låt stuvningen vila utan omrörning tills omeletten är klar.

Blanda ner räkorna i stuvningen precis innan servering. Eller lägg på räkorna när stuvningen hällts ut på omeletten.

Vill ni göra champinjonstuvning istället – KLICKA HÄR

*

På bilden ser ni även köttbullar med kryddpeppar – RECEPT HÄR

*

Nedan ser ni en av de godaste tårtor jag vet – After Eight tårta – RECEPT HÄR

För fler recept! Följ mig på Facebook HÄR  och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

*

HITTA I BLOGGEN

Alla matrecept hittar du HÄR

Alla brödrecept hittar du HÄR

Alla söta recept hittar du HÄR

*

STARTSIDA

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..