Skinksås med kassler

Hej! Med bebis i familjen och 5 jullovslediga barn är det svårt att få tiden att räcka till. Ja, Ludwig 5 år går ju inte på förskolan längre men vi säger att han har jullov också. Därför har det varit glest mellan inläggen här på bloggen men idag ska ni få ett nytt recept. Pasta med skinksås. Jag har använt kassler i min skinksås men har ni julskinka hemma så kan ni använda det. Lättlagat är det som de flesta av mina recept 😀

Denna pastarätt räcker till ca 4 port.

*

Recept

2 dl vatten

1 grönsaksbuljongtärning

2 dl creme fraiche

1 dl vispgrädde

0,5 dl hackad persilja

1 vitlöksklyfta

400 g tärnad kassler

2 dl riven ost

*

Gör så här:

Koka upp vattnet. Lös upp buljongtärningen i vattnet. Rör i creme fraiche, vispgrädde och persilja. Pressa ner vitlök.

Blanda ner tärnad kassler. Låt småputtra en stund. Tag bort från värmen. Rör ner osten så den smälter.

(Salta och peppra om så önskas) Servera med pasta och grönsaker.

*

För fler recept! Följ mig på Facebook HÄR  och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Osten har smält ner i pastasåsen och den är klar att serveras

Under pastan har jag lagt ut ett lager med babyspenat. Det är fint och gott!

Babyspenat, pasta och överst skinksåsen eller kasslersås som man också kan kalla den. MUMS

Vid frågor! Lämna en kommentar eller kontakta mig (Madeleine) via mail [email protected]

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..