Panerad ost och skinkfylld kycklingfilé

Vill ni servera grillkryddad klyftpotatis till kycklingen – KLICKA HÄR

*

Recept

3 kycklingfiléer

9 skivor ost

3 skivor rökt skinka

1 dl vetemjöl

1 tsk salt

1 ägg

1,5 dl ströbröd

*

Gör så här:

(Stoppa först in den grillkryddade klyftpotatisen i ugnen)

Skär en djup ficka i varje kycklingfilé. Vik skinkan dubbel över en ostskiva. Lägg ostskiva över och under skinkan. Tryck in i fickan. (Totalt blir det 3 skivor ost och 1 skinkskiva till varje kycklingfilé)

Rulla de fyllda kycklingfiléerna i vetemjöl blandat med salt. Doppa sedan filéerna i uppvispat ägg. Vänd i ströbröd.

Stek den panerade kycklingen i smör. Stek tills gyllenbrunt på medelvärme (ca 2 min/sida)

Lägg kycklingen i ugnsform. Stek klart i ugnen 200° tills genomstekta (ca 10 min)

*

Servering: Panerad kycklingfilé, grillkryddad klyftpotatis, sallad och bearnaisesås (köpt)

*

Nedan hittar ni 4 tips på desserter – Länk till varje recept under bilderna

KLICKA HÄR så kommer ni till recept på vit chokladkräm

KLICKA HÄR så kommer ni till nutellasemifreddo

KLICKA HÄR så kommer ni till recept på Ahlgrens bilar pannacotta

KLICKA HÄR så kommer ni till daimmousse

*

HITTA I BLOGGEN

Fler recept med kyckling hittar du HÄR

Alla matrecept hittar du HÄR

Alla brödrecept hittar du HÄR

Alla söta recept hittar du HÄR

*

STARTSIDA

*

Följ mig gärna i sociala medier – Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..