Fiskbiffar av torsk

Fiskbiffar eller fiskburgare som man också kan kalla det, det tror jag faktiskt att alla gillar. Även de som annars inte tycker om fisk brukar gilla det. Särskilt barn. Vill man inte servera potatismos till fiskbiffarna som jag gjorde denna gången så kan man servera vanlig kokt potatis till istället. Eller pressad potatis, det är också gott 😀 Att göra biffarna är verkligen hur enkelt som helst och jag hoppas att min beskrivning känns lätt att förstå också, det är viktigt för mig. Receptet kommer här:

Detta receptet ger 6-8 st fiskbiffar ( fiskburgare )

*

Recept

400 g torskfilé

1 ägg

1 msk vispgrädde

1 tsk salt

1 krm vitpeppar

Panering: ca 1,5 dl ströbröd

Fisksås : 1,5 dl creme fraiche, 1 dl mjölk, 0,5 dl hackad gräslök, 0,5 st fiskbuljongtärning, salt och vitpeppar, maizena redning

*

Gör så här:

Halvtina torskfilén. Dela i bitar. Mixa ihop allt till en smet. Forma med blöta händer ut ca 8 st biffar.

Vänd biffarna i ströbröd. Smörstek tills fiskbiffarna är helt klara.

Fisksås : Koka ihop alla ingredienser. Salt och peppar efter tycke. Rör ner maizena redning när såsen småkokar. Tag mängd efter hur tjock sås du önskar.

Servera med tex potatismos, Fisksås, gröna ärtor, riven morot och citron

*

För fler recept! Följ mig på Facebook HÄR  och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Här ser ni fiskbiffarna när jag precis har börjat steka dem. Först mixade jag ihop en kladdig fisksmet, jag använde en stavmixer men det går lika bra att använda en matberedare. Blöt händerna så går det enkelt att forma smeten till biffar. Vänd dem sedan i ströbröd innan stekning.

Stek fiskbiffarna några minuter på varje sida på medelvärme

Jag hade vitkålssallad i kylen så jag blandade mina rivna morötter med det

Fiskbiffarna är helt vita inuti när de är färdigstekta. Serverar ni kokt potatis till så kan ni göra dubbel sats av såsen, till potatismos så räcker det med den mängden som jag skrivit här i receptet

*

Tips! Servera barnens favoritkladdkaka till efterrätt – Kladdkaka med strössel

KLICKA HÄR så kommer ni till kladdkaka med strösseltäcke

Vid frågor! Lämna en kommentar eller kontakta mig (Madeleine) via mail [email protected]

  1. Älskar fiskbiffar! Vad snygga dina blev! Såsen låter god! Tar du fryst gräslök i? Hoppas allt är bra med dig och de dina! Kul med ett nytt recept. Ska testa det senare i veckan.

    1. Hej Anna,

      såsen är jättegod, japp fryst gräslök tar jag för jag tycker det är så smidigt 😀
      Allt är bara bra! Kul att du vill testa fiskbiffarna. KRAM

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..