Kassler med persiljesås och vitost

Idag gjorde vi en kasslerrätt här från bloggen till middag. Det var länge sedan jag skrev detta receptet så jag hade faktiskt glömt hur gott det var. Kassler i en krämig persiljesås toppad med tomater och vitost så gott! Vitost är en favorit jag har och som jag gärna använder i olika maträtter och i sallader. Jag vet att flera av er inte är helt säkra på vad jag menar när jag skriver vitost så längre ner i detta inlägget finns en bild på den vitost jag använt. KLICKA HÄR så kommer ni till ett recept med kyckling och vitost
Detta receptet är uppdaterat med nya bilder. Gamla bilden finns HÄR
*
Kassler med persiljesås och vitost (ca 4-5 port)
*
Recept
500 g kassler
2 dl creme fraiche
2 dl vispgrädde
1 dl vatten
0,5 dl hackad persilja
salt/vitpeppar
2 st tomater
1 förp. vitost (150 g)
*
Gör så här:
Skiva kassler och lägg i ugnsform. Vispa ihop creme fraiche, grädde, vatten och persilja.
Smaka av med salt/peppar (var försiktig med saltet eftersom både kassler och vitost är salt)
 Häll såsen över kasslern. Klyfta tomater och strö ut över kasslern. Toppa med smulad vitost.
Tillaga mitt i ugnen 200° i ca 25 min. Servera med tex. ris och sallad
*
Nedan ser ni lite bilder från tillagningen
Med en stor familj som vi är så har jag dubblat receptet. Det räckte gott och väl och blev ett par matlådor till Fredrik också. Perfekt mat till matlådor för er som brukar göra det. Lyxmatlåda 😀
Detta är vitosten som jag har använt. Det finns olika tillverkare av vitost så ta den sorten ni hittar i butiken.
Klyftade tomater och vitost på toppen. Sedan skjuts in i ugnen. Denna gången åt vi ris och babyspenat till, det tycker jag passar så bra till kassler. MUMS!
För fler recept Följ mig på Facebook HÄR  och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..