Marängtårta med ricekrispies

Ricekrispiestårta är en riktigt god marängtårta fylld med ricekrispies

Marängbotten och smörkrämen går bra att förbereda dagen innan servering

*

Marängbotten

3 äggvitor

2,25 dl strösocker

3 droppar ättiksprit

3 dl ricekrispies

Smörkräm : 3 äggulor, 75 g smör, 0,75 dl strösocker och 2 dl vispgrädde

Fyllning och topping : 5 dl vispgrädde och bär eller frukt och choklad

*

Gör så här:

Vispa äggvitor, strösocker och ättiksprit tjockt. Det ska gå att vända bunken upp och ner utan att marängen trillar ut.

Vänd försiktigt ner ricekrispies. Bred ut på pappersklädd långpanna 30×40 cm. Grädda mitt i ugnen 125° i 60 min.

*

Smörkräm : Koka ihop alla ingredienser till smörkrämen. Rör hela tiden. Låt svalna och tjockna. Helst under natten i tex. kylskåp.

Montering: Vispa 5 dl grädde. Dela marängen på mitten. Fördela ut smörkräm på en halva. Bred på 2 dl vispad grädde.

Lägg på den andra maränghalvan. Bred på 3 dl vispad grädde. Toppa med tex. frukt, bär och hackad choklad.

Här ser ni smörkrämen. Den har fått stå i kylen under natten och tjocknat.

Marängbotten gräddade jag också dagen innan jag lade ihop tårtan. Jag förvarade den på plåten i en kall ugn.

Man kan ju dekorera tårtan med precis vad man vill, man tar det man gillar bäst. Denna gången gjorde jag min marängtårta till en jordgubbstårta 😀

Mums mums mums smörkrämen är galet god

När jag gjorde denna tårtan så hade vi något att fira så jag dekorerade med flaggor.

 För fler recept Följ mig på Facebook HÄR  och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

*

HITTA I BLOGGEN

Alla söta recept hittar du HÄR

Alla brödrecept hittar du HÄR

Alla matrecept hittar du HÄR

*

STARTSIDA

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..