Päronkaka

Vilket väder vi har! Strålande sol och små vårblommor som kommer upp lite överallt, idag kan man inte annat än vara på gott humör. Fika i solen ute på trappan med en nybakad päronkaka dessutom 😀 Denna päronkakan går verkligen snabbt att baka, vill man skala päronen så kan man göra det men jag brukar bara kärna ur och skiva päronen i klyftor och behåller alltså skalet på. Det är en smaksak hur man gör, lika gott vilket som. Receptet kommer här:

Vill ni göra hemgjord vaniljvisp till päronkakan – KLICKA HÄR

*

Recept

150 g smör

3 dl strösocker

3 ägg

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

Fyllning: 3-4 mogna päron, 1,5 msk strösocker och 1 msk stött kardemumma

*

Gör så här:

Elvispa ihop smör och strösocker (smält inte smöret) Vispa sakta ner ett ägg i taget.

Rör ihop vetemjöl och bakpulver. Blanda ner i smeten. Bred ut i en smord och bröad springform Ø ca 24 cm.

Kärna ur päron. Klyfta. Vänd runt i strösocker och kardemumma. Tryck ner klyftorna i smeten.

Grädda mitt i ugnen 175° i 45-50 min. Kolla med provsticka. Servera päronkakan med tex. vaniljvisp

Jag brukar pudra mycket florsocker över päronkakan då blir det både extra fint och extra gott

Hur många päron man använder beror på storleken, mina var små så jag använde 4 päron

När päronkakan svalnat lite så är det dags att smaka på den. Riktigt saftig och god är den.

Det här är verkligen en lättbakad päronkaka som precis alla kan lyckas med. Hoppas att ni är många som vill testa.

Det är supergott med vaniljvisp till så hoppa inte över det. Vill ni inte göra vaniljvisp själva så köp i mataffären, det är också gott.

*

Vill ni baka en god småkaka – Baka klassiska syltkakor

KLICKA HÄR så kommer ni till recept på syltkakor

För fler recept! Följ mig på Facebook HÄR  och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

*

HITTA I BLOGGEN

Fler mjuka kakor hittar du HÄR

Alla söta recept hittar du HÄR

Alla brödrecept hittar du HÄR

Alla matrecept hittar du HÄR

*

STARTSIDA

    1. Hej Ewa 😀

      Trevlig helg till dig också. Ja men absolut måste det gå bra. Låt bara päronen rinna av ordentligt i ett durkslag innan du använder dem. Lycka till!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..