Tonfisksås med citron

Ojojoj så härligt väder vi har. Strålande sol och helt underbart! Nu vill inte jag lägga mycket tid i köket så då blir det en hel del middagar med tonfisk hemma hos oss. Tonfisk är supersmidigt till middag tycker jag, gärna i någon god sås och den kan man ju krydda precis som man själv vill. Många gillar lök till tonfisk, min favoritlök är gräslök men idag tänkte jag tipsa er om en lökfri variant. Superenkel och härligt frisk med citronsmak 😛

Tonfisksåsen ger ca 5 port så börja med att koka 5 portioner pasta

*

Recept

1 dl vatten

1,5 fiskbuljongtärning(ar)

4 dl creme fraiche 34%

0,5 dl hackad dill

2 burkar tonfisk

1 citron

Salt och grovmalen svartpeppar

*

Gör så här:

Hetta upp vatten. Lös upp buljongtärning i vattnet. Rör ner creme fraiche och dill. Värm upp.

Rör ner tonfisk och smaka av med pressad citron, salt och svartpeppar. Servera med pasta och grönsaker.

*

Hålen som ni ser i citronen beror på att det suttit kärnor där, ville förklara för jag tyckte att det såg lite tokigt ut 😀

Grönsakerna till maten denna gång blev babyspenat och tomater

Till dessert passar det bra med en saftig äppelkaka – RECEPT HÄR

 För fler recept! Följ mig på Facebook HÄR  och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

*

HITTA I BLOGGEN

Alla matrecept hittar du HÄR

Alla brödrecept hittar du HÄR

Alla söta recept hittar du HÄR

*

STARTSIDA

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..