Pigg på livet

 

Gokväll! Kikar in med ett par bilder på en go och glad liten kille. 8 månder är han nu, våran lille Oscar. Så himla mysig och rolig att spendera dagarna med, sitter gör han och drar sig fram om det är något riktig spännande han ser. Allmänt nöjd och pigg på livet och det smittar av sig, jag blir också pigg på livet av att vara med honom. För mig har det varit svajigt i måendet när jag började närma mig 40, hösten och mörkret har varit allt jobbigare vilket jag inte alls kännt av när jag var yngre. Men ju äldre jag blivit desto mer har jag behövt ljuset. Att fylla 40 väckte också en massa tankar. På livet. Grubbel och funderingar. Och en stor fundering har varit om vi ska försöka få fler barn. 5:e barnet föddes när jag fyllde 36 år. Var det vårat sista? Barn är meningen med livet för mig och jag är så tacksam över att jag har kunnat få så många barn. Jag har aldrig fått missfall. Jag fick havandeskapsförgiftning med mitt första barn men i övrigt har allt gått bra. Varje gång. Psykiskt har jag mått dåligt under graviditeterna men efter varje förlossning har jag kännt en otrolig glädje och det har fått mig att orka ta mig igenom de nio långa månaderna som en graviditet innebär. Jag har vetat att efter förlossningen blir allt bättre.

När jag fyllt 40 så bestämde vi att vi skulle försöka få en liten till. 40 år. Inte ett helt självklart beslut i den åldern. Inte när man har flera barn innan och i mångas ögon säkert har alldeles tillräckligt med barn redan. Men åh vilket bra beslut vi tog, Oscar tillför så mycket glädje i familjen. Att jag är över 40 bryr jag mig inte ett dugg om nu, jag känner mig som en bättre mamma än någonsin. Jag struntar fullständigt i vad folk tycker och tänker om mig. Många gör det, har åsikter om mig. Det får de gärna ha. Jag bor i ett litet samhälle och jag sticker ut, det är obekvämt för en del. Helst ska alla följa strömmen och inte avvika på något sätt. Det är strunt tycker jag. Det är den absolut största fördelen med att bli äldre, man blir mer självsäker på flera sätt. Både som förälder och som människa.

Med det sagt så vill jag tipsa er om tre godingar med rabarber för nu är det ju verkligen rabarbertider. Länk till varje recept hittar ni under bilderna. Klicka på länken så kommer ni till receptet.

Rabarberkaka

Knäckig rabarberpaj med kardemumma

Rabarberkladdkaka

*

Hoppas att ni blir sugna på att baka något med rabarber. Har ni inte rabarber i landet så finns det i de flesta mataffärer. Lycka till ♥

 1. Hejsan, jag ska verkligen försöka baka mig igenom de olika recepten på rabarberkakor, ser såå smarriga ut!!
  Jag tycker att du/ni gör rätt som fattar beslut som passar er och inte bryr er om vad andra människor tycker eller tänker. Barn är härliga och jag hade gärna haft fler om jag varit yngre när den första sötnosen kom. Har en son och en dotter som jag är så oerhört stolt över och älskar massor!!

  Ha det gott/ Kram

  1. Hej Birgitta

   ja det är verkligen härligt med barn. En stor glädje i livet.

   Önskar dig en riktigt fin helg, här har vi konfirmation på söndag 😀 KRAM

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..