Världens godaste rabarberpaj

Hej!! Åh, idag är jag så ivrig och glad över att få dela med mig av ett riktigt topprecept här på bloggen. Jag kallar denna pajen för världens godaste rabarberpaj för den är så in i bängen god. Ja, jag kommer inte på något bättre sätt att beskriva den på än så. Den är det! In i bängen god, galet god, supergod eller ja ni fattar. God helt enkelt! Receptet är mycket enkelt så även det får ju en stor tummen upp. Receptet komer här:

Tips! 2 favoritkakor som kräver endast 10 min arbetsinsats KLICKA HÄR och KLICKA HÄR

*

Recept

Rabarber (så det täcker botten av en pajform)

125 g smör

1,5 dl strösocker

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

*

Gör så här

Skär rabarber i bitar så det blir ca 7 dl (späda rabarber behöver inte skalas)  Lägg bitarna i en pajform.

Arbeta ihop övriga ingredienser. Använd tex. elvisp eller fingertopparna. Tryck ihop till en deg.

Forma degen till små plattor och täck över rabarberbitarna (se bild nedan) Grädda mitt i ugnen 200° i ca 25 min.

Servera rabarberpajen ljummen med tex. vaniljvisp eller vaniljglass

*

Här kommer lite fler bilder

Innan Oscar vaknade idag på morgonen så smet jag och Ludwig ut till kökslandet och skördade rabarber till rabarberpajen 😀 Så lyxigt att bara kunna gå ut och plocka i trädgården.

Våra rabarber hade tunt skal så vi behövde inte skala dem. Om rabarbern har tjockt skal så brukar jag skala. Sedan skivar man bara upp rabarbern i små bitar och fyller botten av en pajform. Jag använde ett bakplåtspapper i min pajform eftersom den hade en löstagbar kant och jag var inte helt säker på om det skulle rinna ut något genom botten.

Här ser ni hur jag trycker ut små plattor av degen och sedan täcker rabarbern med degplattorna.

Sådär ja! Rabarberpajen är gräddad och klar. Den är så galet god så ni måste lova mig att ni kommer att testa baka den. Receptet hamnar SJÄLVKLART i EDITHS BÄSTA

Vaniljglass är riktigt gott till den ljumna pajen. Mmmmm – Fler recept med rabarber hittar ni HÄR

 Jag finns även på sociala medier – Följ mig på Facebook HÄR  och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

*

HITTA I BLOGGEN

Alla matrecept hittar du HÄR

Alla brödrecept hittar du HÄR

Alla söta recept hittar du HÄR

*

STARTSIDA

  1. Denna ska jag baka till min födelsedag! Rabarberna är uppe i trädgården nu så det ska bli sååå gott!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..