Kladdig hallonkaka

Äntligen har jag fixat klart bilderna och skrivit receptet till denna urgoda kladdiga hallonkakan med kokos i smeten. Jag vet ju, efter att jag visade denna kakan på Instastory, att ni är flera som varit sugna på receptet. Och här kommer det! Detta är en ” rör ihop kaka ” som betyder att hela smeten rörs ihop i en kastrull. Smidigt.

Recept

125 g smör

2 dl strösocker

2 ägg

2 dl vetemjöl

1 msk vaniljsocker

1 dl riven kokos

ca 2 dl frysta hallon

*

Gör så här:

Smält smör i en kastrull. Blanda ner strösocker och sedan äggen. Rör ner vetemjöl, vaniljsocker och kokos.

Bred ut smeten i smord springform Ø ca 24 cm. Strö över frysta hallon. Grädda mitt i ugnen 175° i 25-30 min.

Ställ in den kladdiga hallonkakan i kylen tills den stelnat (gärna under natten)  Servera med tex. vispad grädde

*

Här kommer fler bilder 😀

Jag har pudrat florsocker över hallonkakan. Den är mycket lätt att baka med frysta hallon, ni behöver alltså inte tina hallonen innan gräddning.

Här ser ni hur hallonkakan ser ut när man skär upp den.

Perfekt kladdig och god

Kokos i smeten är gott. På denna bilden är det Ludwig som håller i en påse riven kokos

För fler recept Följ mig på Facebook HÄR  och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

*

HITTA I BLOGGEN

Fler recept med bär hittar du HÄR

Alla söta recept hittar du HÄR

Alla brödrecept hittar du HÄR

Alla matrecept hittar du HÄR

*

STARTSIDA

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..