Rabarbermuffins

Saftiga och lättbakade rabarbermuffins (ca 16 st)

*

Recept

125 g rumsvarmt smör

2,5 dl strösocker

3 ägg

2,5 dl vetemjöl

1 msk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

ca 3 dl rabarber

ev. 1-2 msk strösocker (om rabarbern är väldigt sur, går bra att hoppa över)

*

Gör så här:

Elvispa ihop smör och strösocker. Vispa sakta ner ett ägg i taget. Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner i smeten.

Skär rabarber i ca 1 cm bitar (späda rabarber behöver inte skalas) Vänd bitarna i strösocker om så önskas. Arbeta sedan in dem i smeten.

Fördela den tjocka smeten i ca 16 normalstora muffinsformar. Grädda mitt i ugnen 200° i 15-17 min

*

Tips! Mitt allra bästa recept på rabarberpaj hittar ni HÄR

Här ser ni hur tjock muffinssmeten ska vara. Inte lös och rinnig utan fast och kletig som på bilden. Att smeten får denna konsistensen beror på att man använder rumsvarmt smör i smeten, smöret ska alltså inte smältas. Använd gärna muffinsplåt vid gräddningen. Lycka till med muffinsbaket alla som tänker testa detta receptet 😀

För fler recept Följ mig på Facebook HÄR  och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

*

HITTA I BLOGGEN

Fler recept på muffins hittar du HÄR

Alla söta recept hittar du HÄR

Alla brödrecept hittar du HÄR

Alla matrecept hittar du HÄR

*

STARTSIDA

  1. Har bara glömt att säga till dej vilka goda muffins- kommer allt att göras fler gånger om man får tag i mer rabarber bara.
    Ha en fortsatt bra dag / kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..