Rabarberkräm

Rabarberkräm (2-3 port)

*

Recept

250 g rabarber

2 dl vatten

0,5 dl strösocker

1 msk potatismjöl + 2 msk vatten

*

Gör så här:

Skär rabarber i bitar (ca 2 cm) Koka upp vatten och strösocker. Lägg i rabarberbitarna. Koka tills rabarbern delar sig, ca 4 min.

Rör ihop potatismjöl och vatten. Häll med en fin stråle ner blandningen i rabarberkrämen och koka upp. Rör. När det börjar bubbla är krämen klar. Servera med mjölk.

*

Här kommer fler bilder

Späda rabarber behöver inte skalas utan kan enkelt sköljas och delas i bitar.

Här har vattnet och strösockret kokat upp. Rabarberbitarna ska nu kokas sönder i sockerblandningen.

Potatismjöl och lite vatten har rörts ihop till en redning som har kokats ihop med krämen. Det är det som ger krämen rätt konsistens. Servera rabarberkräm med mjölk. Mums!

Jag avslutar mitt inlägg om rabarberkräm med en bild på en glad kille. Här är Melwin påväg med morfar på motorcykeln, det är lycka när man är 10 år 😀

Tips! Världens godaste rabarberpaj hittar ni HÄR

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..