Pasta med kassler och basilika

Hej! Idag ska ni får ett riktigt enkelt middagstips. Pasta blandad med en krämig kasslersås smaksatt med basilika 😀 Det enda jag har använt som sås är creme fraiche, det är både smidigt och gott. Fetthalt väljer man själv. Receptet räcker till 4-5 portioner och här kommer det:

Kasslersåsen blandas med 4-5 port kokt pasta

*

Recept

500 g kassler

1 st chilifrukt

4 dl creme fraiche

ca 1 dl hackad basilika

Salt/vitpeppar

Topping: Riven parmesanost

*

Gör så här:

Tärna kassler. Finhacka chilifrukten (valfri färg) Fräs kassler och chili i lite smör.

Rör ner creme fraiche och basilika. Smaka av med salt och vitpeppar. Blanda ihop såsen med den kokta pastan.

Servera med sallad och toppa med parmesan när maten ligger på tallriken.

*

Här kommer fler bilder

Tärnad kassler ska nu fräsas ihop med finhackad chili (den är inte med på bilden) Jag brukar köpa fryst färdighackad chili men färsk går lika bra. Ibland använder jag röd chili och ibland använder jag grön, vilken färg man använder är en smaksak.

Denna gången blandade jag kasslersåsen med kokt spaghetti, det går lika bra att använda tagliatelle eller någon annan pasta om man hellre vill.

Så här ser såsen ut innan jag blandar den med pastan.

Så där! Nu är allt blandat och det är dags att äta.

Pastan ligger på tallriken tillsammans med en färgglad sallad. Några små skivor av DETTA BRÖDET åt vi till maten för det hade vi kvar från frukosten.

Över pastan är det gott att ta lite riven parmesansost. Gillar man inte det så går det bra att hoppa över.

För fler enkla recept Följ mig på Facebook HÄR  och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..