Kladdkaka med daimgrädde

En superduper dundergod kladdkaka med daim eller daimgrädde som jag valt att kalla toppingen. Ni har fått receptet innan och här kommer det igen, med nya bilder. Hoppas att jag och Fanny kan fresta er till att baka denna kladdkakan nästa gång det är dags för fika. Förbered gärna kladdkaksbotten dagen innan servering.

Tips! Äppelpaj med daim är också väldigt gott – KLICKA HÄR Receptet på kladdkaka med daimgrädde kommer här:

*

Recept

125 g smör

3 ägg

3 dl strösocker

2,5 dl vetemjöl

1 msk vaniljsocker

5 msk kakao

Daimgrädde : 2,5 dl vispgrädde, 1,5 msk kakao, 1,5 msk florsocker och 2 st daim

*

Gör så här:

Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ner vetemjöl, vaniljsocker och kakao. Rör sist ner det smälta smöret.

Grädda i smord springform Ø ca 24 cm. Mitt i ugnen 150° i 30 min. Låt stelna i kylen (gärna under natten)

Vispa grädde, kakao och florsocker fluffigt.

Hacka daimen och vänd ner hälften i chokladgrädden. Bred ut över kladdkakan. Toppa med hackad daim

*

Här kommer fler bilder

När kladdkakan är nybakad så är den både rinnig och väldigt kladdig. Efter några timmar, eller ännu hellre i kylen under natten så stelnar den till perfekt konsistens. Daimgrädden breder man på kladdkakan när kladdkakan är kall.

Oscar och Fanny ♥

Smaskelismaskens 😛 Denna kladdkakan ingår i EDITHS BÄSTA Har ni bakat den innan? Receptet har ju funnits här på bloggen i många år, sedan 2014 faktiskt men då i gamla bloggen.

Tips! Daimmousse är också gott – RECEPT HÄR

För fler recept Följ mig på Facebook HÄR  och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

*

HITTA I BLOGGEN

Fler kladdkakor hittar du HÄR

Alla söta recept hittar du HÄR

Alla brödrecept hittar du HÄR

Alla matrecept hittar du HÄR

*

STARTSIDA

LOADING..