Kladdig blåbärskaka med mandelmassa

Hej med ett blåbärstips! Detta är ett mycket bra recept på en blåbärskaka som blir kladdig och god med mandelmassa i smeten. Den är enkel att baka. Det enda man behöver tänka på är att vara lite försiktig när man vänder ner blåbären i smeten så att det inte blir mos av alltihop, då blir smeten gråaktig och tråkig. När blåbärskakan gräddats i ugnen i ungefär en halvtimme, och fortfarande är något kladdig, så får den svalna och sedan bli helt kall och stelna i kylen. Då blir den som allra godast. Och den blir god det kan jag lova! Receptet kommer här:

En lättbakad blåbärskaka ( kladdkaka ) med mandelmassa

*

Recept

100 g smör
100 g mandelmassa
  2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 dl blåbär
 *
Gör så här:
Smält smör. Riv mandelmassan på tex. rivjärn. Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver. Rör ner i smeten.
Blanda ner smör och mandelmassa. Vänd försiktigt ner blåbär. Häll smeten i smord springform Ø ca 24 cm.
Grädda mitt i ugnen 175° i ca 30 min. Låt stelna i kylen (Den ska vara lite kladdig när ni tar ut den ur ugnen)
Servera blåbärskakan kylskåpskall. Toppa ev. med fler blåbär och pudra över florsocker.
Servera med tex. vaniljglass, grädde eller hemgjord vaniljvisp
*

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..