Kolakladdkaka

Hej! Har ni testat att baka denna kladdkakan? Kolakladdkaka kallar jag den och den finns här på bloggen sedan tidigare (Här finns gamla bilden) Barnen är alldeles tokförtjusta i kolakladdkaka och jag med 😀 Recepten som jag lägger upp här på bloggen är recept som vi använder flitigt här hemma. Våra bästa recept liksom, de som vi använder själva. Misslyckade saker hamnar inte på bloggen. Några recept har det där lilla extra och då hamnar de i kategorin EDITHS BÄSTA. Kolakladdkaka är ett sådant recept och här kommer det ännu en gång med uppdaterade bilder. Varsågoda!

Tips! Det fyller på med nya följare i mina sociala medier varje dag och det är jag så glad över. Följ mig gärna du också –  Facebook HÄR  och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

*

Recept

150 g smör

1 burk karamelliserad mjölk (397 g)

1,5 dl strösocker

1 krm salt

2,5 dl vetemjöl

3 ägg

*

Gör så här:

Smält smör. Rör ihop allt utom äggen. När smeten är slät rör ner äggen.

Grädda i smord springform Ø ca 24 cm. Mitt i ugnen 175° i ca 20 min.

Servera kolakladdkaka kylskåpskall med tex vispad grädde och hallon

*

Nedan ser ni beskrivande bilder

Jag vet att många är osäkra på skillnaden mellan karamelliserad mjölk och kondenserad mjölk när man står där vid bakhyllan i affären. Därför visar jag er här en tydlig bild på karamelliserad mjölk som ni kan kika på när ni är och handlar. Karamelliserad mjölk ska ni använda och inget annat.

Karamelliserad mjölk är som färdig kola på burk. Den ska inte kokas. Den här typen av färdig kola kallas även för dulce de leche (HÄR hittar ni en till kladdkaka med karamelliserad mjölk)

När ni rört ihop allt utom äggen till en jämn och fin smet så är det dags att även röra ner äggen. Alla tre på en gång. Smeten ska inte vispas.

När kladdkakan har stelnat i kylen så är det fint att pudra florsocker över kladdkakan innan servering. Bakar ni den på morgonen så hinner kladdkakan stelna till eftermiddagen, det går ju också bra att låta den stelna i kylen under natten om man hellre vill. Är det riktigt bråttom så kan man ställa in den i frysen istället.

Här har jag skurit upp en bit så att ni kan se hur kladdig och god den blir.

Och så en klick vispad grädde och hallon till. Mums!! 5-10 minuter tar det att baka kolakladdkaka resten sköter ugnen!

*

Tips på snabb och lättlagad middag – Tonfisk i currysås KLICKA HÄR

För fler recept Följ mig på Facebook HÄR  och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

*

HITTA I BLOGGEN

Fler kladdkakor hittar du HÄR

Alla söta recept hittar du HÄR

Alla brödrecept hittar du HÄR

Alla matrecept hittar du HÄR

*

STARTSIDA

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..