Köttfärsbiffar i gräddsås

köttfärsbiffar i sås (2)
KÖTTFÄRSBIFFAR I GRÄDDSÅS (4 port)

 

Recept

0,5 dl havregryn

1 ägg

0,5 dl vispgrädde

1 vitlöksklyfta

2 krm vitpeppar

1 tsk salt

600 g köttfärs

1 burk creme bonjour gräslök (se bild)

Gräddsås: 2 dl creme fraiche, 3 dl vispgrädde, 1 köttbuljongtärning, salt och vitpeppar.

 

Gör så här:

Rör ihop havregryn, ägg, vispgrädde, pressad vitlök, vitpeppar och salt. Låt svälla i 10 min. Arbeta in köttfärs och creme bonjour. Forma till 8 st biffar. Stek i smör (ca 4 min/sida) Lägg över biffarna på ett fat.

Vispa ihop creme fraiche och vispgrädde i stekpannan. Koka upp. Lägg i buljongtärningen och låt den smälta. Rör runt. Smaka av med salt och vitpeppar. Lägg i biffarna. Låt såsen småputtra några minuter (biffarna ger såsen god smak)

Servera biffarna som en festlig rätt med klyftpotatis och grönsallad. Eller om ni vill äta biffarna som en vardagsrätt så kan ni servera makaroner till.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..