Pressad potatis

pressad potatis (3)
Pressad potatis är ju urgott och det här sättet att tillaga potatis passar mig väldigt bra eftersom jag gillar att förenkla olika moment i matlagningen. Att pressa potatis är verkligen inte svårt. Särskilt populärt brukar pressad potatis vara hos barn som gillar att mosa sin potatis. När potatisen är pressad är den ju liksom redan mosad och klar.

Jag kokar alltid potatisen, som jag ska pressa, med skalet på. Sedan är det bara att lägga den oskalade kokta potatisen i potatispressen och trycka ihop. Potatisen pressas ut och skalet blir kvar i potatispressen. Mycket smidigt och kräver minimal arbetsinsats. Pressad potatis passar bra att använda när man gör egen barnmat. Samtidigt som det passar alldeles utmärkt till en festlig bjudrätt till både barn och vuxna. Med pressad potatis gör man också enkelt ett klumpfritt potatismos.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..