Gräddsås

Gräddsås med ca 20% vispgrädde

Använd kyckling eller köttbuljong, gärna ekologisk

.

Recept

 • 2 dl vatten
 • 1,5 st buljongtärning
 • 2 dl mjölk
 • Soya
 • Ca 2 msk maizena (se bild)
 • 1 dl vispgrädde
 • Vitpeppar
.
Gör så här:
 1. Koka upp vatten. Lägg i buljongtärning. Rör tills buljongen löst upp sig.
 2. Häll i mjölk och soya till önskad färg. Koka upp igen. Rör ner maizena redning till lagom konsistens. Koka ca 1 minut.
 3. Häll på vispgrädde. Smaka av med vitpeppar.
 1. Anna skriver:

  Vilket bra recept! Det ska jag prova med västerbottenjärparna! Hade en bit ost i kylen, perfekt! Grattis till nya bloggen/hemsidan! Så fin! Bra att du har kvar de fina kollagen! Jag vill gärna ha tips på bakning med barn och vardagsmat som är barnvänlig! 🙂

  1. Tusen tack! Ja, det blir nog bra när jag väl kommit igång ordentligt här i nya bloggen 😀 Jag tror och hoppas att flera av recepten som jag har på gång kommer passa dig, barnen här hemma har kommit med lite förslag på recept som de tycker att jag ska lägga upp. Det blir enkla ingredienser som barn brukar gilla. Trevlig helg!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..