Järpar med västerbottensost

Hej vänner ♥ Västerbottensost är en så god smaksättare tycker jag. Gillar ni det? Idag fyllde jag köttfärsjärpar med västerbottensost och det blev så super supergott. Det måste ni testa. Det gäller att trycka till skarven på köttfärsjärparna ordentligt så inte osten rinner ut.

Vill ni inte steka järparna helt klara i stekpannan så kan ni steka dem en kortare stund. Tills de har en fin yta och håller ihop bra. Sedan låter ni dem bli klara i ugnen på låg värme, ca 150°

JÄRPAR MED VÄSTERBOTTENSOST (15 st)

Laga även en god STORBIFF MED FÄRSKOST

Recept

  • 1 ägg
  • 1 dl havregryn
  • 1,5 dl mjölk
  • ca 2 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 3 msk mixad gul lök
  • 2 msk potatismjöl
  • 800 g köttfärs
  • ca 130 g riven västerbottensost

Gör så här

  1. Rör ihop allt utom köttfärs och västerbottenost. Låt svälla i 10 min. Arbeta sedan in köttfärsen.
  2. Forma till ca 15 bollar stora som ett clementin. Platta i tex. handflatan ut bollarna och lägg på en sträng med västerbottenost i mitten. Nyp ihop till järpar.
  3. Stek järparna tills genomstekta i en klick smör. Servera de ostfyllda järparna med tex. potatismos, grönsaker och lingonsylt

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs

Vill ni servera sås till så hittar ni ett enkelt recept i denna länken:Gräddsås med ca 20% vispgrädde

0
20

Gräddsås

GRÄDDSÅS med ca 20% vispgrädde

Använd kyckling eller köttbuljong, gärna ekologisk

Recept

  • 2 dl vatten
  • 1,5 st buljongtärning
  • 2 dl mjölk
  • Soya
  • Ca 2 msk maizena (se bild)
  • 1 dl vispgrädde
  • Vitpeppar

Gör så här

  1. Koka upp vatten. Lägg i buljongtärning. Rör tills buljongen löst upp sig.
  2. Häll i mjölk och soya till önskad färg. Koka upp igen. Rör ner maizena redning till lagom konsistens. Koka ca 1 minut.
  3. Häll på vispgrädde. Smaka av med vitpeppar.

Hitta utan bilder – Lista med stuvning, såser och röror

5
15

Kassler i champinjonsås

Det här receptet på kassler saknas också från gamla bloggen så jag gör samma sak igen och kör in det manuellt, jag sitter ändå och jobbar här i bloggen ikväll och det är snabbt fixat!

Börja med att göra en champinjonstuvning 

Klicka här så kommer du till receptet

Champinjonstuvningen tunnas när den tillagas med kasslern och får en mer såsig konsistens

Receptet ger ca 4 port

Recept

  • 1 sats champinjonstuvning
  • 500 g kassler
  • 250 g broccoli

Topping : tomater och riven ost

Gör så här

  1. Låt champinjonstuvningen stå och tjockna en stund.
  2. Putsa och skiva kassler.
  3. Skölj och dela broccoli i bitar.
  4. Lägg kassler och broccoli i en ugnsform. Häll på champinjonstuvning. Toppa med skivade tomater och riven ost.
  5. Tillaga mitt i ugnen 225° i ca 20 minServera kassler i champinjonsås med tex. kokt potatis
1
14