ANNONS

Lingonbullar

/

SAFTIGA LINGONBULLAR (16 st)

Baka även Ediths Bästa POTATISFRALLOR

Recept

  • 75 g smör
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl lingonsylt
  • 50 g jäst
  • 1 tsk salt
  • ca 12 dl rågsikt

Topping : mjölk och rågsikt

Gör så här

  1. Smält smör. Häll på mjölk och lingonsylt. Värm till fingervarmt (37°)
  2. Lös upp jästen med lite av blandningen. Arbeta in resten av blandningen, salt och rågsikt.
  3. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
  4. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Arbeta ut 16 st bullar. Låt jäsa på ugnsplåt under bakduk i 30 min. 
  5. Pensla bullarna med mjölk. Pudra över lite rågsikt. Grädda mitt i ugnen 225° i ca 12 min. Lingonbullar är goda att fylla med skinka, ost och paprika

Hitta snabbt utan bilder – Lista med frallor

3

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00