ANNONS

Havretosca

/
HAVRETOSCA (ca 30 st)
.
Klicka på länken för fler mjuka kakor – 35 recept på mjuka kakor
.

K
akbotten
  • 150 g smör
  • 4 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk

Tosca : 150 g smör, 2 dl strösocker, 1 dl sirap och 3 dl havregryn

.
Gör så här:
  1. Smält smör.
  2. Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ihop vetemjöl och bakpulver. Blanda ner i smeten. Rör sist ner det smälta smöret och mjölk.
  3. Häll smeten i en djup smord pappersklädd långpanna 30×40 cm. Grädda mitt i ugnen 175° i 20 min. Gör toscasmeten medan kakbotten gräddas.
  4. Blanda alla ingredienser till toscasmeten i en kastrull. Värm under omrörning tills smöret smält.
  5. När kakbotten gräddats i 20 min: Tag ut plåten ur ugnen. Bred på toscasmet och ställ in plåten i ugnen igen.
  6. Grädda färdigt mitt i ugnen 175° i 10 min. Låt svalna. Skär i valfria stora rutor (ca 30 st)

Godaste kakorna i världen intygar barnen sittandes vid fikabordet

Klicka på länken för fler godsaker – Kategori SÖTT

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

1
3

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00