ANNONS

Havretosca

/
HAVRETOSCA (ca 30 st)
.
Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor

K
akbotten
  • 150 g smör
  • 4 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk

Tosca : 150 g smör, 2 dl strösocker, 1 dl sirap och 3 dl havregryn

Gör så här
  1. Smält smör.
  2. Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ihop vetemjöl och bakpulver. Blanda ner i smeten. Rör sist ner det smälta smöret och mjölk.
  3. Häll smeten i en djup smord pappersklädd långpanna 30×40 cm. Grädda mitt i ugnen 175° i 20 min. Gör toscasmeten medan kakbotten gräddas.
  4. Blanda alla ingredienser till toscasmeten i en kastrull. Värm under omrörning tills smöret smält.
  5. När kakbotten gräddats i 20 min : Tag ut plåten ur ugnen. Bred på toscasmet och ställ in plåten i ugnen igen.
  6. Grädda färdigt mitt i ugnen 175° i 10 min. Låt svalna. Skär i valfria stora rutor (ca 30 st)

Godaste kakorna i världen

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor

Följ mig även här: FACEBOOK & INSTAGRAM

söta kategorier ediths

Varje länk leder vidare till flera olika recept

1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00