Havretosca

HAVRETOSCA (ca 30 st)

Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor


K
akbotten

  • 150 g smör
  • 4 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk

Tosca : 150 g smör, 2 dl strösocker, 1 dl sirap och 3 dl havregryn

Gör så här

  1. Smält smör.
  2. Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ihop vetemjöl och bakpulver. Blanda ner i smeten. Rör sist ner det smälta smöret och mjölk.
  3. Häll smeten i en djup smord pappersklädd långpanna 30×40 cm. Grädda mitt i ugnen 175° i 20 min. Gör toscasmeten medan kakbotten gräddas.
  4. Blanda alla ingredienser till toscasmeten i en kastrull. Värm under omrörning tills smöret smält.
  5. När kakbotten gräddats i 20 min : Tag ut plåten ur ugnen. Bred på toscasmet och ställ in plåten i ugnen igen.
  6. Grädda färdigt mitt i ugnen 175° i 10 min. Låt svalna. Skär i valfria stora rutor (ca 30 st)

Godaste kakorna i världen

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor

1
56

Sega kakor med mjölkchoklad

Hej vänner ♥ Idag har jag bakat sega och goda kakor med mjölkchoklad i. Chokladcookies 😛 Jag utgick från mitt recept på smartieskakor men bytte smarties mot mjölkchoklad istället.

Denna kakan är väldigt enkel att baka. Hela smeten rörs ihop i den kastrullen som man smälter smöret i. Det blir inte mycket disk och arbetsinsatsen är minimal. Resultatet… ja det är fantastiskt.

SEGA KAKOR MED MJÖLKCHOKLAD (24 st)

Baka även smaskiga SEGA CHOKLADKAKOR

Recept

  • 150 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 200 g mjölkchoklad

Gör så här

  1. Smält smör. Drag kastrullen åt sidan. Rör ner strösocker, sirap och vaniljsocker. Låt svalna lite.
  2. Blanda kraftigt ner 1 ägg och 1 äggula.
  3. Rör ihop vetemjöl, bakpulver och salt. Rör ner mjölblandningen i smeten tillsammans med grovhackad mjölkchoklad.
  4. Klicka ut degen på pappersklädd ugnsplåt (klickar stora som golfbollar – använd tex. två skedar)
  5. Grädda 8 kakor åt gången. Lägg inte för tätt. Mitt i ugnen 175° i ca 12 min. Låt kakorna svalna på plåten.

En drömgod kaka med mjölkchoklad

Hitta snabbt utan bilder – Lista med godis och godiskakor och en Lista med småkakor

5
88

Lingonbullar

SAFTIGA LINGONBULLAR (16 st)

Baka även Ediths Bästa POTATISFRALLOR

Recept

  • 75 g smör
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl lingonsylt
  • 50 g jäst
  • 1 tsk salt
  • ca 12 dl rågsikt

Topping : mjölk och rågsikt

Gör så här

  1. Smält smör. Häll på mjölk och lingonsylt. Värm till fingervarmt (37°)
  2. Lös upp jästen med lite av blandningen. Arbeta in resten av blandningen, salt och rågsikt.
  3. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
  4. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Arbeta ut 16 st bullar. Låt jäsa på ugnsplåt under bakduk i 30 min. 
  5. Pensla bullarna med mjölk. Pudra över lite rågsikt. Grädda mitt i ugnen 225° i ca 12 min. Lingonbullar är goda att fylla med skinka, ost och paprika

Hitta snabbt utan bilder – Lista med frallor

3
36