Havretosca
HAVRETOSCA (ca 30 st)
Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor
Kakbotten
- 150 g smör
- 4 ägg
- 3 dl strösocker
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 dl mjölk
Tosca : 150 g smör, 2 dl strösocker, 1 dl sirap och 3 dl havregryn
Gör så här
- Smält smör.
- Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ihop vetemjöl och bakpulver. Blanda ner i smeten. Rör sist ner det smälta smöret och mjölk.
- Häll smeten i en djup smord pappersklädd långpanna 30×40 cm. Grädda mitt i ugnen 175° i 20 min. Gör toscasmeten medan kakbotten gräddas.
- Blanda alla ingredienser till toscasmeten i en kastrull. Värm under omrörning tills smöret smält.
- När kakbotten gräddats i 20 min : Tag ut plåten ur ugnen. Bred på toscasmet och ställ in plåten i ugnen igen.
- Grädda färdigt mitt i ugnen 175° i 10 min. Låt svalna. Skär i valfria stora rutor (ca 30 st)
Godaste kakorna i världen
Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor