Havretosca

HAVRETOSCA (ca 30 st)
.

Mjuk kakbotten
  • 150 g smör
  • 4 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
.
Gör så här:
Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ihop vetemjöl och bakpulver. Blanda ner i smeten. Rör sist ner det smälta smöret och mjölk.
.
Häll smeten i djup smord pappersklädd långpanna 30×40 cm. Grädda mitt i ugnen i 175° i 20 min. Gör toscasmeten medan kakbotten gräddas.
**************************************************************
.
Toscasmet
  • 150 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl sirap
  • 3 dl havregryn
.
Gör så här:
Rör ihop ingredienserna. Värm under omrörning tills smöret smält.
När kakbotten gräddats i 20 min tag ut plåten ur ugnen. Bred på toscasmeten. Ställ in plåten i ugnen igen.
.
Grädda färdigt mitt i ugnen 175° i 10 min. Låt svalna. Skär i valfria stora rutor (ca 30 st)

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

LOADING..