Sega kakor med mjölkchoklad

Är det lördag så är det. Idag har vi bakat sega och goda kakor med mjölkchoklad i, det kommer bli gott till eftermiddagskaffet. Jag har utgått från mitt recept på smartieskakor och bytt ut smarties mot mjölkchoklad för det var det jag hade hemma. Det är verkligen en riktigt enkel kaka att baka eftersom hela smeten rörs ihop i den kastrull som man smält smöret i. Inte mycket disk och liten arbetsinsats och resultatet… helt fantastiskt!

Den här kakan passar ju egentligen när som helst, i fikakorgen, på barnkalaset, kanske istället för vanligt lördagsgodis ikväll eller varför inte? Baka dubbel sats och fyll frysen så har du något gott att plocka fram när det kommer gäster.

SEGA KAKOR MED MJÖLKCHOKLAD (24 st)

TIPS! Testa även mina lättbakade SEGA CHOKLADKAKOR

 

Recept

  • 150 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 200 g mjölkchoklad

.

Gör så här:
Smält smör. Drag kastrullen åt sidan. Rör ner strösocker, sirap och vaniljsocker. Låt svalna lite. Blanda kraftigt ner 1 ägg och 1 äggula.
.
Rör ihop vetemjöl, bakpulver och salt. Rör ner i smeten tillsammans med grovhackad mjölkchoklad. Klicka ut på pappersklädd ugnsplåt (klickar stora som golfbollar – använd tex. två skedar)
.
Grädda 8 kakor åt gången. Lägg inte för tätt. Mitt i ugnen 175° i ca 12 min. Låt kakorna svalna på plåten.

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

LOADING..