Frallor med russin

RUSSINBULLAR (18 st)

 

Recept
  • 0,5 dl kruskakli
  • 3 dl rågsikt
  • 5 dl hett vatten
  • 0,5 dl matolja
  • 2 dl russin
  • 50 g jäst
  • 0,5 dl fingervarmt vatten (37°)
  • 2 tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • ca 10 dl vetemjöl
.
Gör så här:
  1. Blanda kruskakli och rågsikt. Häll över det heta vattnet. Rör. Tillsätt matolja och russin. Låt svalna ca 15 min.
  2. Rör ut jästen i det fingervarma vattnet. Häll det över blandningen i bunken. Tillsätt salt och strösocker. Arbeta in mjölet. 
  3. Låt jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
  4. Knåda degen och rulla ut 18 bullar. 
  5. Låt jäsa under bakduk på ugnsplåt i 30 min. 
  6. Grädda mitt i ugnen 250° i ca 10 min.
  1. Anna skriver:

    Mums vad mycket goda bröd det kommit upp! Ska låta min kitchen aid få jobba lite snart! 😀 Så gott med hembakt bröd ju!

    1. Vad kul Anna, ja visst är det så. Hembakat är godast! Jag renskriver i mina brödrecept just nu så det är därför de dyker upp i flödet. Ha en riktigt fin dag och lycka till med brödbaket 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..